Van der Gijp raadt terugkeer in Amsterdam af: 'Keer niet terug naar Ajax'

Van der Gijp raadt terugkeer in Amsterdam af: 'Keer niet terug naar Ajax'

17 april - 07:00 Laatste update: 11:40
24

René van der Gijp vindt dat Erik ten Hag niet moet terugkeren bij Ajax. De oud-voetballer denkt dat de manager ontslagen zal worden bij Manchester United, waarna Johan Derksen hem oppert voor Ajax. Van der Gijp raadt dat af.

Ten Hag geldt volgens De Telegraaf nog steeds als de nummer één kandidaat om komend seizoen voor de groep te staan bij Ajax. Derksen ziet een terugkeer van Ten Hag wel zitten. "Ik vind het niet de meest sympathieke jongen, maar bij Ajax heeft hij het goed gedaan. Waarom haalt Ajax hem niet terug?"

Wilfred Genee vraagt zich hardop af of de Haaksberger wel moet terugkeren. De vorige periode van Ten Hag bij Ajax was immers uiterst succesvol. "Het kan dan alleen maar minder worden, toch?", aldus de presentator bij Vandaag Inside. "Dat is waar", antwoordt Van der Gijp. "Of het moet écht je club zijn. Dat je die club zó een warm hart toedraagt. Zoals Louis van Gaal en Frank de Boer. Ten Hag moet het niet doen."

Van der Gijp verwacht wel dat het schip bij Manchester United snel zal stranden. "Dat wordt hem niet." The Mancunians staan momenteel op de zevende plek in de Premier League. "Dat is de laagste klassering ooit, hè." Daar werd Ten Hag dit weekend op gewezen door een journalist, waarna de manager wegliep van de persconferentie. "Heb jij bij zulke momenten het idee dat hij onder druk staat?", lacht Van der Gijp. Derksen ziet nog wel hoop voor Ten Hag. Dan moet er wel beslag worden gelegd op de FA Cup. "Dat is een prijs in Engeland."