Van Marwijk voorspelt Feyenoord-ontwikkeling: 'Sluit Europese beker niet uit'

Van Marwijk voorspelt Feyenoord-ontwikkeling: 'Sluit Europese beker niet uit'

17 april - 11:04
57

Bert van Marwijk heeft veel vertrouwen in de huidige beleidsbepalers van Feyenoord. De voormalig trainer van de Rotterdammers denkt dat de selectie van Arne Slot volgend seizoen wel de strijd kan aangaan met PSV.

'Als Feyenoord en PSV volgend seizoen grotendeels dezelfde selecties hebben, zal de strijd om de landstitel spannender worden', voorspelt Van Marwijk in zijn column in De Telegraaf. De ex-bondscoach ziet de ontwikkeling die spelers doormaken als belangrijke reden. 'Feyenoord heeft een tijdje met de vleugels geworsteld, daar is nu meer rust en balans gevonden. Hierdoor is Feyenoord een ongelooflijk sterk team geworden (...)', schrijft hij onder meer.

Van Marwijk ziet dat Igor Paixão en Yankuba Minteh nu de vorm te pakken hebben. 'Bij Feyenoord zijn de vleugelspelers nu belangrijker dan ooit eerder in het seizoen.' Hij ziet ook een ander belangrijk wapen in de Rotterdamse selectie. 'Veel spelers hebben scorend vermogen en dat bewijs zag je tegen Ajax. Gimenez maakte ze even niet en dan nog wint Feyenoord met 6-0.'

Van Marwijk ziet nog wel een gevaar voor Feyenoord. 'Het grootste gevaar bij succes is het kwijtraken van je beste spelers, maar de kracht van Feyenoord is het huidige technisch beleid. Dat steekt zo goed in elkaar, dat het verlies van kwaliteit steeds wordt opgevangen. Maken Mats Wieffer, Quinten Timber en David Hancko komende zomer alle drie een transfer naar een topclub, dan krijgt Feyenoord nog wel een flinke klus om dat verlies te compenseren.'

Van Marwijk is desondanks hoopvol en durft groots te dromen. 'Toch is het beleid nu zo solide, dat als de club erin slaagt de trainer én het grootste deel van de ploeg bij elkaar te houden, ik niet uitsluit dat juist Feyenoord nog een keer een Europese beker verovert. Precies zoals het ons begin deze eeuw nog lukte om de UEFA Cup te winnen', besluit hij.