Schweinsteiger deelt pijnlijke ervaring met Mourinho: 'Mocht kleedkamer niet in'

Schweinsteiger deelt pijnlijke ervaring met Mourinho: 'Mocht kleedkamer niet in'

18 april - 15:55
10

Bastian Schweinsteiger is niet erg te spreken over zijn ervaringen met José Mourinho. De Duitser speelde bij Manchester United onder leiding van de oefenmeester, maar was op een gegeven moment niet meer welkom om mee te trainen met het eerste elftal, waar hij zelfs niet meer in de kleedkamer mocht komen, zo vertelt hij in de Stick to Football-podcast.

"Ik was met Duitsland op het EK en we bereikten de halve finale, dus ik kwam later in de zomer terug bij Manchester United. Toen ik op de eerste dag weer op de club kwam, trainde ik samen met Ibrahimovic. De volgende dag, op mijn verjaardag, kwam ik het trainingscomplex binnen. John Murtough (toenmalig directeur voetbalontwikkeling, red.) vertelde me dat ik niet in de kleedkamer mocht komen", aldus Schweinsteiger, die bij de Onder 16 moest trainen.

Wedden

Meer odds

Uiteindelijk vertelde Mourinho hem dat hij de indruk had dat de Duitser niet gelukkig was in Manchester, omdat hij van zijn blessure herstelde in Duitsland. Schweinsteiger legt echter uit dat hij dat al had afgesproken met Louis van Gaal. Vervolgens moest de middenvelder drie maanden alleen trainen met de fitnesstrainer.

Uiteindelijk kreeg Schweinsteiger excuses van Mourinho. "Ik vroeg aan Mourinho of ik mocht vertrekken en toen bood hij zijn excuses aan voor hoe hij me had behandeld aan het begin. Hij zei toen dat hij op dat moment geen 'nee' tegen mijn verzoek om te gaan kon zeggen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: