Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty

18 april - 21:49 Laatste update: 22:05
35

Emiliano Martínez heeft zijn ploeg op een bizarre wijze de hoofdrol weten op te eisen bij Lille OSC-Aston Villa. De doelman werd de hele avond uitgefloten, kreeg twee gele kaarten en pakte uiteindelijk twee penalty’s in de allesbeslissende strafschoppenserie.

Nadat Astin Villa in eigen huis met 2-1 wist te winnen van Lille, moesten Martínez en co. het in Frankrijk af zien te maken. Dat het duel in Frankrijk werd afgewerkt, heeft de Argentijnse doelman geweten. De WK-winnaar werd het gehele duel uitgefloten door de Franse fans, die de finale van het WK allesbehalve waren vergeten.

Martínez trok zich er weinig van aan en begon al vroeg met tijdrekken. Scheidsrechter Ivan Kruzliak was er al snel klaar mee en presenteerde de sluitpost de gele kaart in de 39e minuut. Op dat moment had Lille de stand met een 1-0 voorsprong al gelijk getrokken. De Fransen liepen zelfs uit tot 2-0, waardoor het erop leek dat Martínez en co. uitgeschakeld zouden worden. Uiteindelijk wist Matthew Cash in de 87e minuut te scoren, waardoor het verlenging werd.

In die verlenging werd niet gescoord en het duel liep uit op een penaltyserie. Voor Martínez was het uiteraard niet de eerste keer dat hij kon uitblinken in zo’n situatie. Dat bleek al snel toen hij de eerste strafschop pakte. Daarna gebeurde er iets opvallends. De doelman deed de vinger op de mond en ontving daarna een tweede gele kaart. Toch mocht Martínez blijven staan, waarna hij nog een tweede penalty pakte en zijn ploeg zo richting de halve finale van de Conference League keepte.

Waarom moest Martinez er niet met rood vanaf?

Ondanks dat Martínez twee gele kaarten ontving tijdens het duel tussen Aston Villa en Lille, kreeg hij geen rode kaart. Dat komt omdat de tweede gele kaart tijdens de strafschoppenserie gepresenteerd werd. Gele kaarten die tijdens een wedstrijd worden gegeven, tellen niet mee tijdens de penaltyserie. De eerste gele kaart telde dus niet bij de tweede op en leverde daardoor geen rode kaart op. Daarom mocht Martínez blijven staan en vervolgens de beslissende strafschop stoppen.