Goed nieuws voor Nederland: Benfica sneuvelt tegen Marseille

18 april - 23:45
23

Benfica is donderdag uitgeschakeld in de kwartfinale van de Europa League. De ploeg van trainer Roger Schmidt dolf na strafschoppen het onderspit tegen Olympique Marseille. Daardoor lijkt O Glorioso dit seizoen zonder prijs af te sluiten.

Benfica won vorige week in eigen huis met 2-1, waardoor er nog niets beslist was. Desondanks hield de Portugese topclub, met Orkun Kökcü op de bank, lange tijd stand. Elf minuten voor tijd ging het echter mis. Faris Moumbang scoorde op aangeven van Pierre-Emerick Aubameyang, waardoor Marseille een verlenging afdwong.

Kökcü was toen al ingevallen, maar de voormalig Feyenoord-aanvoerder kon strafschoppen niet meer voorkomen. In de penaltyserie miste Ángel di María meteen, terwijl de spelers van Marseille stuk voor stuk onberispelijk raak schoten. Door een misser van Antonio Silva was het pleit beslecht.

Voor Benfica dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. In de Portugese titelstrijd bedraagt de achterstand op Sporting Portugal inmiddels zeven punten.

De uitschakeling van Benfica is wel goed nieuws voor de Eredivisie-clubs. Nederland houdt Portugal op gepaste afstand en blijft voorlopig zesde op de UEFA-ranking.