Perez oppert verrassende positie voor Oranje-international: 'Zet hem rechtsbuiten'

Perez oppert verrassende positie voor Oranje-international: 'Zet hem rechtsbuiten'

19 april - 06:54
18

Kenneth Perez stelt dat Ronald Koeman Jeremie Frimpong niet op moet roepen als verdediger. En dat als hij hem oproept, dat als aanvaller zou moeten zijn. Donderdagavond bewees Frimpong andermaal zijn waarde voor Bayer Leverkusen, door in de slotfase voor de gelijkmaker te zorgen tegen West Ham United, waardoor de club zijn ongeslagen status in alle competities dit seizoen behoudt.

"Je moet Frimpong niet oproepen als verdediger, maar als rechtsbuiten, want dat is wat hij doet", vangt Perez aan bij ESPN. "Ik heb de cijfers van hem, hij heeft de meeste balcontacten in de zestien van de tegenstander. Nou, dat heeft een rechtsback meestal niet. Hij is eigenlijk alleen maar bezig met aanvallen daar. Het is eigenlijk gek om hem op te roepen als back, want hij speelt dan back in een 4-3-3 en dat kan hij echt niet zo goed."

"Daaruit komt waarschijnlijk ook zijn onzekerheid", vervolgt de Deen. "Waar ze daar (bij Leverkusen, red.) voor zorgen, is dat hij altijd iemand achter hem heeft die het verdedigen voor zijn rekening neemt, dan kan hij naar hartenlust naar voren." Perez acht het niet onmogelijk om met zowel Dumfries als Frimpong te spelen. "Je kan hem als rechtsbuiten opstellen, maar dan moet hij de concurrentiestrijd aangaan met de spelers die daarvoor in aanmerking komen en beoordelen of hij beter is dan zij, maar als back zou ik het niet meer doen."

Pierre van Hooijdonk vraagt zich af of Frimpong al na één wedstrijd moet worden afgeschreven, maar Perez ziet dat anders. "Ik heb het niet over afschrijven, maar bij Leverkusen is hij een totaal andere speler. Dat kan ermee te maken hebben dat je je dan niet senang voelt in een bepaald systeem, en dat je eigenlijk zo goed bent geworden omdat je op deze manier kunt spelen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: