Goes reageert op 'verrassing' bij Ajax: 'Dat kwam hard aan'

Goes reageert op 'verrassing' bij Ajax: 'Dat kwam hard aan'

19 april - 07:39 Laatste update: 13:18
113

Wouter Goes heeft geen spijt van de beslissing om de jeugdopleiding van Ajax te verruilen voor die van AZ. De verdediger werd als een twijfelgeval gezien bij de Amsterdammers en meteen klopte AZ op de deur, de club waar Goes sinds 2016 speelt.

Goes speelde tot zijn twaalfde vier jaar in de opleiding van Ajax. In zijn laatste seizoen ontstonden er echter twijfels over de toekomst van de verdediger in Amsterdam. "Dat kwam voor mij als een verrassing", begint Goes in gesprek met Voetbal International. Hij speelde elke wedstrijd in Ajax O12 en voelde zich zodoende goed in Amsterdam. "Mijn ouders en ik gingen op gesprek met het idee dat het stoplicht op groen zou staan, zoals ze dat bij Ajax noemen. Maar het bleek dus oranje. Dan ben je een twijfelgeval. Ze vonden dat ik moeite had met het verdedigen met ruimtes in mijn rug en aan de bal vonden ze het indribbelen niet goed genoeg. Dat kwam hard aan."

"Om het moment vóór te zijn dat het stoplicht op rood zou springen, zijn we gaan rondbellen naar andere clubs", vervolgt Goes zijn verhaal. Hij werd meteen uitgenodigd door AZ voor een stage van vier dagen. "Na de eerste training al zeiden ze dat ik kon blijven. Kort daarna ging het stoplicht bij Ajax alsnog op groen. Maar toen was het te laat."

Er werden aanvankelijk gesprekken gevoerd met beide clubs, waarna Goes een beter gevoel kreeg bij AZ door een jarenlang ontwikkelingsplan. "Daar kwam bij dat ik tijdens mijn allereerste training bij AZ had gemerkt dat iedereen als vrienden met elkaar omging. Terwijl ik bij Ajax te maken had met groepjesvorming", aldus de Jong Oranje-international. "Mijn moeder vraagt nog weleens of ik blij ben met de keuze die ik toen heb gemaakt. Tot op de dag van vandaag is mijn antwoord: ja. Op zich past de mentaliteit bij Ajax ook wel bij mij, hoor. Zo van: je moet de beste zijn en anders speel je niet. Het belangrijkste vond ik het duidelijke doel dat AZ met mij voor ogen had."