'Deense club gaat gesprek aan met Ajax om transfer te bespreken'

'Deense club gaat gesprek aan met Ajax om transfer te bespreken'

19 april - 13:04 Laatste update: 13:21
19

FC Nordsjaelland en Ajax gaan spoedig met elkaar in gesprek om de toekomst van Christian Rasmussen te bespreken. De Deense aanvaller staat in Amsterdam te boek als groot talent en speelt dit seizoen op huurbasis voor de Denen. Nordsjaelland staat ervoor open om Rasmussen langer aan zich te binden, zo meldt Bold.

Nordsjaelland-trainer, Johannes Hoff Thorup, maakt Rasmussen van dichtbij mee tijdens zijn eerste seizoen op het hoogste niveau. "Ik denk dat hij een periode had waarin het wat minder begon te worden. Hij speelde een paar goede wedstrijden, maar begon toen een lichte vormdip te krijgen", stelt Thorup. Toch vertelt hij volgend seizoen wel graag door te gaan met Rasmussen, die officieel nog tot 2027 onder contract staat in de Johan Cruijff ArenA.

"Ik denk dat hij getalenteerd is en er zit veel potentieel in hem", gaat Thorup verder. "Het is nu vooral belangrijk voor hem om een plek te vinden waar hij regelmatig kan spelen. Als we serieus gaan nadenken over het samenstellen van het team en zien dat we iemand missen op de positie die hij kan innemen, zou ik liever met hem samenwerken", besluit de oefenmeester.

Rasmussen kwam tot dusver tot zestien optredens in de Deense Superliga. Daarin was hij nog niet trefzeker. In zes Conference League-duels en vijf bekerwedstrijden wist de 21-jarige spits in totaal wel zes doelpunten te maken.