'Geruchten worden hardnekkiger: eerste contact tussen Ajax en Xavi gelegd'

'Geruchten worden hardnekkiger: eerste contact tussen Ajax en Xavi gelegd'

20 april - 06:33 Laatste update: 09:38
155

De geruchten worden opnieuw aangewakkerd: Xavi Hernández staat er goed op bij Ajax, meldt SPORT. Sterker nog: de Amsterdamse club wil de huidige trainer van FC Barcelona overtuigen om John van 't Schip na dit seizoen op te volgen.

Het is bekend dat Xavi aan zijn laatste maanden bij Barça bezig is. Zijn toekomst is nog in het ongewisse en daar wil Ajax gebruik van maken. De Spanjaard geldt als een optie om leiding te geven aan het nieuwe project in Amsterdam, klinkt het. Xavi heeft nog geen direct contact met Ajax gehad, al is er naar verluidt al wel tussen tussenpersonen gesproken. De entourage van Xavi is dus op de hoogte van de Amsterdamse belangstelling.

Wie die tussenpersonen zijn, blijft onduidelijk. Xavi zou eerst het seizoen met Barcelona goed willen afsluiten, alvorens hij over zijn toekomst bepaalt. De clubicoon van Barça maakte eind januari bekend na dit seizoen te vertrekken bij de Catalanen. Het lijkt erop dat Xavi zonder prijs afscheid neemt van Barcelona. De club is uitgeschakeld in de Champions League en staat in La Liga acht punten achter koploper Real Madrid. Athletic Bilbao legde begin april beslag op de Copa del Rey.

Marijn Beuker, directeur voetbal bij Ajax, is een van de leidinggevenden in de zoektocht naar een nieuwe trainer. In een interview gaf hij aan te zoeken naar een 'ervaren manager'. "We willen een ervaren manager die samenwerkt met drie min of meer gelijkwaardige assistenten, complementair aan elkaar. Ieder met een eigen specialiteit: tactiek, winnaarsmentaliteit en individuele spelontwikkeling. Daar komt nog een keeperstrainer bij", zei hij.