Pijn bij Janssen en Supportersvereniging Vitesse: 'Ons geelzwarte hart bloedt'

Pijn bij Janssen en Supportersvereniging Vitesse: 'Ons geelzwarte hart bloedt'

19 april - 21:08
69

Theo Janssen is behoorlijk aangedaan door de gigantische klap die Vitesse vrijdag te verwerken kreeg. In gesprek met de NOS reageert het clubicoon kort op de achttien puntenaftrek, die directe degradatie tot gevolg heeft. 

"Natuurlijk is de klap hard", vertelt oud-Vitesse-speler Janssen aan de NOS. "Niemand wil degraderen. Achttien punten in mindering is heel veel en dat komt onverwacht. Maar verder hield iedereen hier rekening mee. De club zit in een lastige situatie, we hebben al veel klappen gehad. Dat maakt deze wat minder hard. Het is een bevestiging."

Wedden

Meer odds

Janssen brak door bij Vitesse en sloot zijn carrière er in 2014 ook af. Daarna bleef hij altijd verbonden aan de club. "Voor mij als supporter is het pijnlijk dat mijn club na zo'n lange periode in de eredivisie nu in de eerste divisie gaat spelen", zegt hij. "Dat gevoel overheerst. Dat gevoel hebben ook de mensen om mij heen, veel van mijn vrienden zijn ook supporter."

De NOS spreekt ook met Susanne Wichhart, voorzitter van de Supportersvereniging van Vitesse. "Ons geelzwarte hart bloedt", zegt ze. "Al die onrust deed al pijn en nu dit. Hoop dat de gifbeker nu eindelijk leeg is. De club moet door", vervolgt Wichhart, die nu al opmerkt dat veel mensen bereid zijn om de koppen bij elkaar te steken. "De bereidheid om er de schouders onder te zetten onder de supporters is groot. Dat merk ik ook via allerlei appjes die ik krijg van fans. De buitenwereld noemt Vitesse weleens een koude club. Dat merk ik nu totaal niet. Het leeft juist heel erg. Clubliefde kent geen divisie."