Jurjus vecht discutabele rode kaart en schorsing aan: 'Hij kan gewoon doorlopen'

Jurjus vecht discutabele rode kaart en schorsing aan: 'Hij kan gewoon doorlopen'

20 april - 23:39
53

Hidde Jurjus werd in de gewonnen wedstrijd van FC Groningen tegen Cambuur (3-0) met een rode kaart van het veld gestuurd, maar legt zicht daar niet bij neer. De doelman van Groningen is nu geschorst voor de topper tegen koploper Willem II en wil de kaart daarom aanvechten. 

"Die bal ging naar de linksback. Een lange bal", begint Jurjus zijn verhaal voor de camera van RTV Noord. "Die valt een beetje gelukkig achter de laatste lijn, precies tussen mij en Milan Smit in. Het wordt een soort van één-tegen-één-situatie en hij schiet de bal tegen mij aan. Daarna heeft hij door dat de bal niet goed voor hem valt. Dan zoekt hij meer dan dat er gebeurde."

Jurjus is van mening dat een rode kaart niet op zijn plek was. "Ik denk dat hij daar niet hoeft te vallen en dat hij gewoon door kan lopen. Ik denk dat hij doorhad dat de situatie voor hem ophield. Je moet het accepteren, maar dan zijn er twee dingen. Vandaag en volgende week. Vandaag ging het goed, maar ik hoop wel dat ik volgende week kan spelen. Ik hoop dat we deze rode kaart kunnen terugdraaien."

"Ik weet niet hoe dat feitelijk zit en wat de scheids erover zegt. Daar moeten we naar kijken. Maar ik denk dat iedereen ermee kan leven dat het teruggedraaid wordt."