Sneijder spot vervanger Frenkie: 'Voorspeld als verrassing, dat is uitgekomen'

Sneijder spot vervanger Frenkie: 'Voorspeld als verrassing, dat is uitgekomen'

22 april - 23:35
28

Wesley Sneijder voorspeelde bij aanvang van het seizoen dat Quinten Timber een grote rol zou gaan vertolken bij Feyenoord en komt daar in de uitzending van Veronica Offside nog eens op terug. Sneijder meent dat Timber, die uitblonk in de bekerfinale, mee moet naar het EK.

"Ik ben gecharmeerd van Timber. Gisteren in de tweede helft tegen NEC heeft hij weer laten zien waarom. Zeker in de tweede helft was hij fantastisch", aldus Sneijder, die stelt dat Timber een plekje zou moeten krijgen in de Oranje-selectie van Ronald Koeman, en indien nodig zou kunnen dienen als vervanger van Frenkie de Jong.

Ook Willem van Hanegem zag Timber voorop in de strijd gaan in de bekerfinale van Feyenoord tegen NEC, maar de clubicoon van de Rotterdammers vond de complimenten overdreven. Strijd is immers het minste dat je moet brengen, meent Van Hanegem. Sneijder is het niet met de Kromme eens. "Nu mogen we opeens alles van Timber verwachten, maar aan het begin van het seizoen was hij niet zo ver als nu."

"Vorig jaar was hij warm aan het draaien en misten we bij hem eigenlijk de juiste passing vooruit of een afstandsschot. Hij heeft zich doorontwikkeld nu", vervolgt Sneijder. "Ik had hem ook getipt als de verrassing van het seizoen. Dat is aardig uitgekomen. Hij heeft zeven doelpunten gemaakt. Dat is veel voor zo’n type speler", verwijst de analist naar het rendement van Timber, die dit seizoen in 42 officiële wedstrijden acht keer scoorde en negen assists gaf.