Heerenveen noemt claim Hélène Hendriks 'fake news': 'Met grote stelligheid'

Heerenveen noemt claim Hélène Hendriks 'fake news': 'Met grote stelligheid'

23 april - 12:06 Laatste update: 13:44
53

Volgens Ferry de Haan is er nog geen akkoord tussen Rick Kruys en SC Heerenveen. De algemeen directeur van de club beschuldigt presentatrice Hélène Hendriks van het melden van 'fake news' over de trainersaanstelling in Friesland.

Vrijdag claimde Hendriks in Vandaag Inside dat Heerenveen een akkoord zou hebben met VVV-Venlo-trainer Kruys. "Zij wist dat met grote stelligheid te beweren, maar er is op dit moment met geen enkele trainer een akkoord. Dit was fake news, ja", zegt De Haan in de podcast Sportcast van Omrop Fryslân. De directeur denkt dat over een paar weken duidelijk zal zijn wie de nieuwe trainer wordt in het Abe Lenstra stadion.

Voor Heerenveen is het belangrijk dat de nieuwe trainer dezelfde voetbalvisie heeft als de club. Dit houdt aanvallend voetbal in met passie en strijd . "Dat klinkt heel simpel, maar je ziet hoe snel het overslaat op de tribune als wij op een goede manier met elkaar druk zetten", vertelt De Haan. "Lef is daarin een belangrijke kernwaarde van ons.We kunnen beter een keer flink onderuit gaan op onze manier dan dat men naar iets kijkt waar men zich niet mee kan identificeren."

Alles weten over de situatie van Frenkie én welke Feyenoorders gaan zeker mee naar het EK? Luister Studio Oranje nu hieronder, of op Spotify!