Briljant Arsenal vernedert Chelsea en houdt zicht op Premier League-titel

Briljant Arsenal vernedert Chelsea en houdt zicht op Premier League-titel

23 april - 22:53 Laatste update: 22:57
13

Arsenal heeft zich dinsdagavond tegen Chelsea gepresenteerd als een ware titelkandidaat. The Gunners maakten gehakt van de Londense stadgenoot: 5-0. Vooral na rust swingde de formatie van manager Mikel Arteta, die Chelsea geen seconde adem gunde. 

Arsenal speelde afgelopen zaterdag nog uit bij Wolverhampton Wanderers (0-2) zege, maar aan werkelijk niks was te merken dat The Gunners slechts twee dagen rust hadden gehad. Vanaf minuut één maakte de thuisclub de intenties duidelijk, en in minuut vier lag de bal al in het net. Leandro Trossard scoorde na een fraaie rush van Declan Rice. 

In het restant van de eerste helft had Chelsea, waar oud-PSV'er Noni Madueke in de basis stond, nog wel een aantal aardige mogelijkheden. Een afgeslagen bal raakte de paal en spits Nicolas Jackson verprutste een grote kans door de bal met zijn hand te raken. 

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. Toen verdediger Ben White Arsenal in de 52e minuut op 2-0 zette door een corner binnen te werken, ging het heel erg hard. Martin Ødegaard stond vervolgens met een prachtassist aan de basis van de 0-3, die gemaakt werd door Kai Havertz. De Duitser deed zijn oude club nog geen tien minuten later wéér pijn, door met links fraai raak te schieten. 

Arsenal nam vervolgens geen gas terug. Sterker nog, het werd zelfs nog 5-0. White maakte zijn tweede van de avond. Door de zege, die zelfs nog hoger uit had kunnen vallen, komen The Gunners op 77 punten uit 34 wedstrijden. Liverpool staat tweede met 74 punten uit 33 wedstrijden, terwijl Manchester City 73 punten, maar wel nog twee wedstrijden tegoed heeft.