Van 't Schip beleeft 'best aparte' bekerfinale-zondag: 'Maar het was nodig'

Van 't Schip beleeft 'best aparte' bekerfinale-zondag: 'Maar het was nodig'

24 april - 20:54 Laatste update: 21:09
11

De bekerfinale tussen Feyenoord en NEC was voor John van 't Schip een rare gewaarwording. Als trainer van Ajax - en rasechte Amsterdammer - moest hij juichen voor de Rotterdammers.

"Best apart natuurlijk", zegt Van 't Schip over het feit dat hij zondag voor Feyenoord moest zijn. Bekerwinst voor de nummer twee van de Eredivisie betekent immers dat de Europese tickets een plek opschuiven. Als Ajax vijfde wordt, dan hoeven de Amsterdammers geen play-offs te spelen en beginnen ze volgend seizoen in de tweede voorronde van de Europa League. "Het was nodig", lacht de Ajax-trainer. "Wij moeten ons huiswerk doen."

Van 't Schip gaf voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior (aftrap 21.00 uur) ook een update over Jordan Henderson en Steven Berghuis. De twee routiniers zijn op de weg terug. Henderson is er volgende week tegen FC Volendam weer bij. "Vandaag had hij hooguit kunnen invallen, dat was in zijn én ons proces niet de juiste keuze geweest." Berghuis, die kampte met een rugblessure, hoopt er eveneens weer snel bij te zijn. Van 't Schip: "Hij traint weer, dat is ook positief."