Crouch benijdt Slot niet, maar is enthousiast: 'Hij brengt heavy metal-voetbal'

Crouch benijdt Slot niet, maar is enthousiast: 'Hij brengt heavy metal-voetbal'

27 april - 14:16 Laatste update: 14:22
66

Peter Crouch benijdt Arne Slot niet. De Nederlander staat op het punt om in de schoenen van Jürgen Klopp te treden. Wel is de Engelse oud-spits ervan overtuigd dat de trainer van (nu nog) Feyenoord hoge ogen gaat gooien bij Liverpool.

Het verhaal is bekend: Slot staat op het punt om gepresenteerd te worden door Liverpool. "Het gaat lastig worden voor hem om in de schoenen van Klopp te stappen", vertelt Crouch voorafgaand aan West Ham United - Liverpool bij TNT Sports. "Ik benijd hem niet. Hij is waarschijnlijk geselecteerd op basis van zijn speelwijze en zijn karakter."

"Wat interessant is, is dat deze situatie veel gelijkenissen toont toen Klopp naar Liverpool kwam", stelt Crouch, die als spits ook uitkwam voor The Reds. "Hij (Slot, red.) brengt aanvallend, heavy metal-voetbal. Hij heeft echt persoonlijkheid en ontwikkelt spelers. De gelijkenissen zijn groot." 

Crouch is ervan overtuigd dat Liverpool koste wat kost een trainer zocht die een Kloppesque filosofie aanhoudt. "Als ze iemand hadden gehaald die defensief zou spelen, had dat alles veranderd. Nu hebben ze iemand gehaald die zijn elftal vergelijkbaar laat spelen, met verse energie en met een impuls op ze naar een nog hoger niveau te tillen."