'Ajax aast op in Ajax geboren mandekker: concurrentie van Feyenoord'

'Ajax aast op in Ajax geboren mandekker: concurrentie van Feyenoord'

28 april - 12:57
146

In navolging van Feyenoord heeft ook Ajax zijn oog laten vallen op Malmö FF-verdediger Derek Cornelius. Beide Eredivisie-topclubs tonen serieuze interesse in de 26-jarige Canadees, meldt althans FotbollDirekt.

Cornelius is bij Malmö uitgegroeid tot 'absoluut beste centrale verdediger van de Allsvenskan', zo beweert het Zweedse medium. De 1.88 meter lange mandekker zou al meermaals bekeken zijn door Feyenoord, dat onder de indruk is van zijn fysieke voorwaarden. Nu lijkt Ajax zich ook in de strijd te kunnen mengen.

Cornelius is zelf niet op de hoogte van de interesse uit Nederland. "Nee, ik heb niets gehoord. Maar ik heb het gevoel dat jij meer weet dan ik", reageert hij in gesprek met FotbollDirekt. "Ik moet mijn agent bellen en vragen wat er aan de hand is." De Canadese international zou in Amsterdam op een lijst staan met potentiële versterkingen. Met Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato zou de linkspoot wel twee geduchte concurrenten krijgen.

Saillant detail is dat Cornelius werd geboren in de Canadese plaats Ajax. Hij speelt nu ruim een jaar bij Malmö, waar hij nog een contract heeft tot eind 2026. Afgelopen jaar werd hij kampioen met de Zweedse topclub.