'Veerman is geen discussie voor Oranje, net als dat hij het buitenland aankan'

'Veerman is geen discussie voor Oranje, net als dat hij het buitenland aankan'

29 april - 13:05 Laatste update: 14:47
108

Arnold Mühren is erg onder de indruk van Joey Veerman. De voormalig Oranje-international begrijpt niet waarom de middenvelder zoveel kritiek krijgt over zijn mindere punten. Mühren vindt vooral dat Veerman beschikt over unieke kwaliteiten.

"Bij Joey Veerman van PSV weet ik niet waar de kritiek vandaan komt: hij kan dit niet, hij kan dat niet", aldus Mühren, die Veerman heeft opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. De oud-voetballer snapt niets van de kritiek op de middenvelder. "Maar wat hij wél allemaal kan, kan geen andere middenvelder in Nederland."

Wedden

Meer odds

Volgens Mühren heeft Veerman kwaliteiten die weinig andere spelers ook hebben. "Hij is aanspeelbaar, weet de oplossing al en is in Nederland één van de weinige spelers die diepte zoekt en diepgaande mensen bedient", legt de voormalig Oranje-international uit. "Hij ziet ook het moment van moeten spelen. En maakt goals."

Ook de kritiek op Veerman dat hij verdedigend te ketsbaar zou zijn, is volgens Mühren onzin. "Het gaat vaak over zijn omschakeling, maar hij onderbreekt gewoon erg veel aanvallen", is de oud-voetballer van mening. "Ik denk ook dat hij geen discussie is voor het Nederlands elftal, net als dat hij het buitenland aankan."