KNVB presenteert nieuwe bondscoach Oranje o-18: 'Trots dat ik vertrouwen krijg'

KNVB presenteert nieuwe bondscoach Oranje o-18: 'Trots dat ik vertrouwen krijg'

29 april - 15:20 Laatste update: 15:45
59

Adil Ramzi is vanaf 1 juli de nieuwe coach van Oranje onder-18. Dat maakt de KNVB maandag bekend. De oud-speler is de voormalig trainer van onder andere Jong PSV. 

"Ik ben trots dat ik het vertrouwen krijg om aan de slag te gaan met de grootste talenten van Nederland", laat Ramzi weten in een reactie op de site van de KNVB. "We willen presteren, dat staat natuurlijk voorop. Daarnaast is het voor mij een mooie kans om, samen met de Nederlandse clubs, na te denken hoe we het maximale uit onze talenten kunnen halen. Ik kijk er enorm naar uit om te starten."

Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, is verheugd met de aanstelling van Ramzi. "We zijn blij dat Adil ons team bij de KNVB komt versterken. Ik ben overtuigd van zijn kwaliteiten als coach en ik geloof dat zijn persoonlijkheid een verschil gaat maken bij onze nationale elftallen. Wij hebben veel vertrouwen in een mooie en succesvolle toekomst."

Bij Oranje onder-18 volgt Ramzi Micha Visser op, die de KNVB na deze zomer verlaat. Ramzi, die zelf als speler onder meer uitkwam voor PSV, FC Twente en AZ, behaalde vorig jaar zijn hoogste trainersdiploma. Bij PSV was hij assistent van Mark van Bommel en daarna coach van Jong PSV, alvorens hij op eigen benen stond bij Wydad AC. Daar was hij slechts twintig wedstrijden eindverantwoordelijke. Ramzi speelde 37 keer voor de nationale ploeg van Marokko.