Afscheidswedstrijd Slot met minder supporters: KNVB bestraft en beboet Feyenoord

Afscheidswedstrijd Slot met minder supporters: KNVB bestraft en beboet Feyenoord

29 april - 16:28 Laatste update: 16:30
153

Feyenoord moet de vakken X, R, S en T verplicht leeg houden tijdens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen Excelsior. De KNVB heeft die straf uitgedeeld naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk door fans tijdens de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen. Daarnaast moet Feyenoord een boete betalen. 

Die boete bedraagt 15.000 euro, zo communiceert de club maandagmiddag. De aanklager betaald voetbal stelt dat 'bij het bepalen van de straf rekening is gehouden met de omvang van het vuurwerk tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, de gevaarzetting die daarmee is verbonden en de omstandigheid dat er sprake is van recidive op deze vakken'.

De latere bekerwinnaar, die dat duel tegen Groningen uiteindelijk met 2-1 won, had vanwege overtredingen bij eerdere thuiswedstrijden al meerdere aantekeningen op de strafkaart van de KNVB staan. Daarnaast stond er een voorwaardelijke straf open naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk door fans tijdens het bekerduel met FC Utrecht van 20 december 2023. 

Het duel met Excelsior is tevens de afscheidswedstrijd van Arne Slot, die naar Liverpool verkast. De succestrainer van de Rotterdammers staat op het punt om gepresenteerd te worden door The Reds. Dat gebeurt in de loop van deze week.