Liverpool-transfer Slot levert Oranje mogelijk probleem op: 'Als je moet kiezen..'

Liverpool-transfer Slot levert Oranje mogelijk probleem op: 'Als je moet kiezen..'

30 april - 07:06 Laatste update: 07:14
15

Oranje moet serieus rekening houden met een vroegtijdig vertrek van Sipke Hulshoff. De assistent van bondscoach Ronald Koeman staat op het punt om in het kielzog van Arne Slot bij Liverpool aan de slag te gaan. Dat levert richting het EK deze zomer mogelijk problemen op.

Hulshoff vertolkt momenteel een dubbelrol als assistent bij het Nederlands elftal én bij Feyenoord. Slot staat voor een overstap van de Rotterdammers naar Liverpool en wil de 49-jarige Hulshoff graag aan zijn staf toevoegen bij The Reds. De grote vraag is of Liverpool ook akkoord gaat met de dubbelfunctie.

Wedden

Meer odds

In de AD Voetbalpodcast wordt maandag al besproken dat Hulshoff mogelijk voor een keuze gesteld zal worden: direct met Slot instappen bij Liverpool of pas na het EK met Oranje. "Dat zou dus zomaar een probleem kunnen worden", aldus Wouter Bouwman bij Voetbalpraat van ESPN. "Als je moet kiezen, dan kun je niet anders dan met Slot meegaan naar Liverpool", haakt de aanwezige Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels in.

De situatie doet denken aan die van Kees van Wonderen in 2019. De huidige trainer van sc Heerenveen vertrok in november 2019 als assistent van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Van Wonderen vond 'zijn werkzaamheden niet overeenkwamen met zijn persoonlijke ambities als trainer'. Niet veel later ging hij als hoofdtrainer bij Go Ahead Eagles aan de slag. "Hij ging toen ook vlak voor een groot toernooi weg."

Kenneth Perez betwijfelt of de eventuele exit van Hulshoff voor het EK een groot gemis zou zijn voor Oranje. Wijffels benadrukt dat de assistent goed in de groep ligt en een belangrijke functie heeft. "Hij is de veldtrainer. In juni zou hij tweeënhalve week aan de slag gaan met de speelwijze voor het EK. Daar is nog niet veel van gekomen, omdat er blessures waren."