AD spreekt 'zorgvuldige' Te Kloese over Slot-opvolging, 'ook Schreuder op lijst'

AD spreekt 'zorgvuldige' Te Kloese over Slot-opvolging, 'ook Schreuder op lijst'

1 mei - 07:05 Laatste update: 07:15
16

Niet alleen Marino Pusic en Graham Potter staan op de lijst met mogelijke Arne Slot-opvolgers, maar ook Dick Schreuder is in beeld. Zo meldt het Algemeen Dagblad, dat Dennis te Kloese kort sprak over diens zorgvuldige zoektocht naar een nieuwe trainer voor Feyenoord

Sinds duidelijk is dat Slot naar Liverpool verkast, is de geruchtenstroom rond zijn opvolging flink op gang gekomen. "We hebben een lijst met namen", erkent Te Kloese. 'Koplopers' vanuit De Kuip zijn er echter niet, zo tekent het Algemeen Dagblad op. 

Duidelijk is dat er werk aan de winkel is. Over het proces dat uiteindelijk tot een geschikte opvolger van Slot moet leiden, wil Te Kloese niet al te veel kwijt. "Vorige zomer leek het er al op dat Slot zou vertrekken, dus die lijst met namen is er", geeft hij prijs. Daar staan in ieder geval de namen van Schreuder, Potter en Pusic op. 'Maar ook nog veel meer mogelijke kandidaten', zo is te lezen. 

In De Kuip klinken hier en daar wat geluiden dat Te Kloese wat meer snelheid mag tonen bij het binnenhalen van nieuwe mensen, en dus ook een nieuwe trainer. De directeur verkiest echter zorgvuldigheid boven snelheid. "Eerst analyseren en oriënteren", zegt hij daarover. Criteria die voor Feyenoord heel belangrijk zijn: laat een trainer jeugd inpassen en maakt hij spelers aantoonbaar beter.

Waar Slot door Liverpool mede op basis van data in kaart werd gebracht, gebruikt Feyenoord nu ook een soortgelijke werkwijze. De Rotterdammers zijn met een 'soort datateam' bezig om de juiste trainer te vinden. Volgende week wordt iets meer duidelijkheid verwacht. De verwachting is wel dat er dan nog maar enkele namen zijn van wie Te Kloese werk zal gaan maken.