PSV-fan zwaargewond: 'Dacht dat ze mij een fakkel gaven'

PSV-fan zwaargewond: 'Dacht dat ze mij een fakkel gaven'

6 mei - 14:55
150

Voor PSV-fan Appie kreeg het kampioensfeest zondag een zwart randje. De 49-jarige supporter raakte zwaargewond doordat vuurwerk in zijn hand ontplofte.

"Ik mis mijn wijsvinger, middelvinger en mijn halve duim. Het bloedt nog behoorlijk", vertelt Appie vanuit het ziekenhuis aan RTL Nieuws. Hij had naar eigen zeggen flink gedronken en toen ging het mis. "Ik dacht dat ze mij een fakkel in mijn hand gaven, maar dat bleek een cobra te zijn."

Hoewel de politie nog onderzoek doet, is op beelden te zien dat Appie zélf de cobra van de grond raapt. "Ik keek naar mijn hand, maar besefte niet meteen hoe ernstig het was." Pas maandagochtend zag hij de schade, toen het verband eraf ging. "Ik had wel gehoord dat er veel schade was, maar had niet verwacht dat vingers er helemaal af zouden zijn. Gelukkig hield ik de cobra boven mijn hoofd en niet bij mijn gezicht, want dan had het nog veel slechter af kunnen lopen", zegt hij.

"Het is ondanks zeer sterke pijnstillers allemaal heel erg pijnlijk", vervolgt Appie. "De twee vingers die ik nog over heb kan ik nog een klein beetje bewegen. Ik denk dat het besef over wat er gebeurd is er wel is, maar ik heb het nog niet verwerkt." Hij blijft de komende dagen in het ziekenhuis en zal onder meer een speciale zuurstoftherapie ondergaan die de doorbloeding in zijn gehavende hand moet bevorderen. "Het is gewoon kut", stelt de PSV-fan. 

Appie doet nog wel een oproep. "Mensen moeten niet met cobra's naar een voetbalwedstrijd komen. Nou overkomt mij dit, maar voor hetzelfde geld was het een klein kind geweest."