'Chelsea gaat na vijftien jaar definitief afscheid nemen van oude bekende Vitesse'

'Chelsea gaat na vijftien jaar definitief afscheid nemen van oude bekende Vitesse'

7 mei - 17:19
20

Fabrizio Romano weet het zeker: Armando Broja gaat na dit seizoen vertrekken bij Chelsea. De Albanese spits, die enkele jaren geleden nog op huurbasis bij Vitesse speelde, komt niet meer voor in de plannen van The Blues.

Chelsea verhuurt Broja in de tweede seizoenshelft aan Fulham, maar de aanvaller is daar niet uitgegroeid tot een basisspeler. In principe keert de negentienvoudig international deze zomer terug op Stamford Bridge, maar vermoedelijk zal hij spoedig daarna weer vertrekken: Chelsea en Broja zijn namelijk van plan om afscheid van elkaar te gaan nemen, zo meldt Romano.

Volgens de Italiaanse transferjournalist kijken meerdere clubs naar Broja, onder meer in de Premier League. Daarmee lijkt er een einde te komen aan een periode van vijftien jaar bij Chelsea van de aanvaller, die al een aantal keer tijdelijk afscheid nam van de club.

Zo speelde Broja in het seizoen 2020/21 op huurbasis bij Vitesse. In Arnhem kwam hij tot tien goals in dertig Eredivisie-wedstrijden. Later werd Broja ook nog verhuurd aan Southampton en zijn huidige club Fulham.