Lof voor sluwe Gimenez: Weet zeker dat topclubs hem nog willen

Lof voor sluwe Gimenez: "Weet zeker dat topclubs hem nog willen"

7 mei - 20:56
17

Mario Been denkt nog steeds dat Santiago Gimenez op de radar staat bij grote clubs. De 23-jarige spits van Feyenoord kampte in de tweede seizoenshelft met een forse vormcrisis, waardoor hij onder meer pas op de plaats maakte in de strijd om de Willy van der Kuijlen-trofee.

"Ik denk nog steeds dat hij de kwaliteiten heeft om bij een grote club te eindigen en ik denk ook zeker dat er nog topclubs zijn die hem zouden willen hebben", zegt Been over Gimenez, in gesprek met ESPN. "Hij is mobiel, sluw, gemeen en kan een goal maken." De analist denkt wel dat het verstandig is voor de Mexicaan om nog een seizoen bij Feyenoord te blijven. "Maar hij kan ook zo als tweede spits mee in de Premier League, daar ben ik van overtuigd. Hij zal de rest van zijn leven gewoon goals blijven maken."

Gimenez scoorde dit seizoen 23 keer in dertig Eredivisie-duels. Daarmee lijkt hij de topscorerstitel uit zijn hoofd te moeten zetten. Vangelis Pavlidis staat op 28 treffers, Luuk de Jong volgt met 27. "Ik vind het van Pavlidis het knapst", oordeelt Been. "AZ draait een wisselvallig seizoen. Des te knapper dat je als spits zoveel goals maakt. Hij is ook geen eendagsvlieg, want hij laat het keer op keer zien. Ook dit weekend maakt hij weer de winnende tegen Twente."

"De Jong was natuurlijk ook waanzinnig belangrijk voor PSV dit seizoen", gaat Been verder. "Hij oogt nog zo fit en gaat elke week voorop in de strijd. Maar in zo'n aanvallend elftal, dat 107 goals maakt, is het natuurlijk net iets makkelijker scoren."