Steijn baalt na van verlies: 'FC Twente is beter dan Ajax, we staan waar we horen'

Steijn baalt na van verlies: 'FC Twente is beter dan Ajax, we staan waar we horen'

9 mei - 19:34 Laatste update: 19:36
55

Sem Steijn vindt dat FC Twente staat waar het hoort te staan. De Tukkers bekleden momenteel de derde plek op de ranglijst en stevenen af op Champions League-voetbal, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ajax. Een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen, zo stelt de aanvallende middenvelder. 

Twente is onder trainer Joseph Oosting bezig aan een indrukwekkend seizoen. In wedstrijden tegen topclubs waren de resultaten echter wisselvallig. "Feyenoord-uit was moeilijk, dat gelijkspel (0-0) was oké", blikt Steijn terug in gesprek met Voetbal International. "Over die wedstrijd bij PSV (1-0 nederlaag) en de rol van de scheidsrechter is genoeg gezegd. Alleen Ajax-uit was echt een mindere pot van ons."

Twente verloor op 14 april met 2-1 in Amsterdam, terwijl het voor rust nog op voorsprong was gekomen. Angstig wil Steijn het spel dat de Tukkers die dag op de mat legden niet noemen. "Dat gevoel had ik niet, maar we hebben het daar gewoon niet goed gedaan. Wij zijn beter dan Ajax, we staan waar we horen te staan", concludeert Steijn, wiens doelpuntenteller al op veertien staat.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: