Ajax moet doorschakelen: 'Potter definitief geen hoofdtrainer in Amsterdam'

Ajax moet doorschakelen: 'Potter definitief geen hoofdtrainer in Amsterdam'

9 mei - 20:28 Laatste update: 20:41
242

Graham Potter wordt niet de nieuwe trainer van Ajax, aldus het doorgaans goed ingevoerde The Athletic. De Engelse manager was de absolute topkandidaat in Amsterdam, maar heeft inmiddels de stekker uit de onderhandelingen getrokken. 

Het was al een tijdje duidelijk dat Ajax het liefste in zee wilde gaan met Potter. De club en de trainer lagen op financieel vlak aanvankelijk ver uit elkaar, maar leken dat gat de voorbije dagen wat meer te hebben gedicht. Genoeg voor een samenwerking is het echter niet, weet The Athletic. 

Potter was wel gecharmeerd van Ajax, maar is van mening dat het project dat hem voorgeschoteld is door onder anderen technisch directeur Alex Kroes op dit moment niet past bij zijn behoeftes. 

Ajax is niet de enige club die interesse heeft getoond in Potter. De oud-trainer van Brighton en Chelsea is is meerdere malen benadered, maar wikt en weegt goed voordat hij weer aan de slag gaat. 

Ajax moet nu dus doorschakelen. Nice-coach Francesco Farioli gold na Potter als de belangrijkste kandidaat. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat de Amsterdammers serieus werk gaan maken van de komst van de Italiaan. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV:

(