Baggerman (ex-RKC Waalwijk) zakt in elkaar, districtbekerfinale gestaakt

Baggerman (ex-RKC Waalwijk) zakt in elkaar, districtbekerfinale gestaakt

9 mei - 21:27 Laatste update: 21:28
17

De districtbekerfinale van Zuid I, tussen Achilles Veen en Goes, is donderdag gestaakt. De schrik was gigantisch toen Achilles Veen-middenvelder Nikki Baggerman in de 26ste minuut plotseling naar de grond ging, en gereanimeerd moest worden.

De spelers gingen direct in een kring om Baggerman staan. Er waren zeker 200 toeschouwers aanwezig bij de wedstrijd. Baggerman werd gereanimeerd op het veld. Al snel was er een ambulance ter plaatse, evenals een traumahelikopter. 

Na overleg tussen beide clubs werd duidelijk dat de wedstrijd niet uitgespeeld zou worden. Achilles Veen, dat na 26 minuten spelen al met 2-0 voor stond, wilde de finale afmaken, maar Goes vond dat het 'plezier' weg was. 

"Het enige positieve was dat Nikki met een glimlach de ziekenwagen in ging", aldus Achilles Veen-trainer Dennis van der Steen, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Tegen mij vertelde hij dat hij wel van die brancard af kon en gewoon weer mee kon doen. Dat is Nikki, hè. Over de wedstrijd wil ik het niet hebben, want dat heeft geen enkele zin." Baggerman speelde in het verleden bij onder meer RKC Waalwijk en FC Dordrecht.