Nübel en Anton reageren op uitverkiezing voor EK

Duitse keeper moet safari afblazen voor EK, verdediger stelt kinderen teleur

17 mei om 10:41
Laatste update: 17 mei om 11:27

VfB Stuttgart-doelman Alexander Nübel is opgenomen in de voorlopige selectie van Duitsland voor het EK. De goalie had zijn vakantie naar Tanzania al gepland, maar hier kan voorlopig een streep doorheen. De kinderen van Stuttgart-verdediger Waldemar Anton waren in eerste instantie teleurgesteld bij het horen van het nieuws dat hun vader geselecteerd is. 

Nübel kreeg op dinsdag te horen dat hij voorlopig tot de Duitse selectie behoort voor het EK. "Het kwam als een grote verrassing", aldus de doelman in gesprek met BILD. "Ik had mijn vakantie al gepland en wilde eigenlijk op safari in Tanzania. Maar ik ben blij dat ik ervan af kan zien. Het is fantastisch om er voor Duitsland bij te zijn op het EK in eigen land."

Marc-André Ter Stegen, Oliver Baumann en Manuel Neuer zijn de andere drie goalies in de Duitse selectie. Er moet nog één doelman afvallen voorafgaand aan het EK. In de Duitse media werd regelmatig geschreven over een slechte verhouding tussen Nübel en Neuer. Het tweetal speelde samen bij Bayern München. "Ik kan goed met hem overweg, we hebben een leuke tijd gehad bij Bayern. Ook al werd het vaak overdreven in het nieuws", reageert Nübel. "Ik kijk uit naar de tijd met ons vieren op de keeperstraining, daar zit veel kwaliteit."

Ook ploeggenoot Anton reageerde tegenover BILD op zijn uitverkiezing. "Mijn vrouw en kinderen waren in eerste instantie wat teleurgesteld dat we een paar weken minder vakantie hadden", luidt de eerste reactie van de verdediger. "Maar dat verdween relatief snel omdat we een voetbalfamilie zijn waarin iedereen mij enorm steunt. Ze waren blij en zullen er bij elke wedstrijd zijn."

Anton kreeg als een van de laatste spelers te horen dat hij tot de selectie van het gastland behoorde. "Ik maakte me geen zorgen omdat ik er vertrouwen in heb en weet dat ik het hele jaar goed heb gepresteerd", vertelt de 27-jarige verdediger. "Dat wordt uiteindelijk geëvalueerd."

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!

href="https://service.voetbalprimeur.nl/" target="_blank" rel="noopener">dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!