'Uitgeputte' Ajax-scout neemt ontslag

'Uitgeputte' scout kondigt vertrek aan bij 'echt turbulent' Ajax

17 mei om 13:18

Ajax moet op zoek naar een nieuwe scout voor Scandinavië. Michael Eriksen kondigt zijn vertrek bij de Amsterdamse club aan. De Deense talentenspeurder voelt zich een beetje 'uitgeput', verklaart hij.

Eriksen ging eind 2022 aan de slag bij Ajax als opvolger van landgenoot John Steen Olsen. Na minder dan twee jaar heeft hij echter zijn contract opgezegd. 'Het is niet een beslissing die ik in één nacht heb genomen, maar een beslissing waar ik echt advies en hulp voor gezocht heb bij mensen die ik respecteer', schrijft de scout op Instagram.

'Er is niets aan de hand en ik ben blij dat ik het geprobeerd heb bij een topclub zoals Ajax. Maar het is geen geheim dat de laatste jaren echt turbulent waren. Er zijn veel mensen vervangen en je hebt veel alleen moeten werken', geeft Eriksen als reden voor zijn vertrek. 'Ik ben meer een teamspeler en waarschijnlijk heeft me dat een beetje uitgeput. Ik heb veel geweldige mensen ontmoet en zo veel reizen gemaakt, maar ik heb mijn familie enorm gemist.'

Desondanks adviseerden veel mensen om bij Ajax te blijven. 'Toen ik erover begon, zeiden velen: je kunt geen nee zeggen tegen Ajax. Je hebt de baan waar iedereen van droomt en mensen zullen hun rechterarm geven voor je baan. Ik begon te twijfelen of ik iets stoms deed. Ik ga zien wat er gaat gebeuren en waar ik terechtkom in de voetbalwereld, want ik weet dat het nog steeds de wereld is waarin ik wil werken. Dank aan Ajax, de club die ik het allerbeste wens', besluit hij.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Michael Eriksen (@michaeleriksen70)