Namli van PEC Zwolle in belangstelling van Utrecht

'Utrecht zet in op versterking en richt pijlen op transfervrije smaakmaker PEC'

17 mei om 16:04

FC Utrecht wil deze zomer een poging wagen om Younes Namli naar de Domstad te halen. Dat meldt De Stentor. Als de Deense middenvelder daadwerkelijk vertrekt zou hij de vierde basisspeler zijn die de deur in Zwolle achter zich dicht trekt.

Namli had een eenzijdige optie om zijn contract deze zomer met een jaar te verlengen, maar die besloot hij niet te lichten. De aanvallende middenvelder gaf aan dat hij graag een stap hogerop wil maken. "Ik ben een gevoelsmens en ruil Zwolle ook niet zomaar in. Ik wil het graag in de top proberen, dat kan ook in Nederland zijn, maar competities in Spanje of Italië vind ik ook mooi."

PEC doet er ondertussen alles aan om Namli alsnog bij de club te houden. De Zwollenaren zien na de vele vertrekken in de Deen een nieuwe aanvoerder. Eerder gaven Lennart Thy (club in Azië), Sam Kersten (sc Heerenveen) en Bram van Polen (pensioen) al aan dat ze gaan vertrekken bij Zwolle. Namli was dit seizoen met vier goals en acht assists een belangrijke factor in de handhaving van PEC.

Utrecht-trainer Ron Jans gaf in een eerder stadium ook al te kennen, dat hij een fan is van Namli. "Hij kan natuurlijk geweldig voetballen, voetbalt heel makkelijk. Ik ben gecharmeerd van hem, dat is duidelijk."