Thy verlaat PEC Zwolle voor avontuur in Azië

PEC krijgt 'niet te weigeren' bod en laat clubtopscorer naar Azië verkassen

17 mei om 11:06

Lennart Thy gaat na dit seizoen vertrekken bij PEC Zwolle. De Duitse clubtopscorer verkast naar een nog onbekende club in Azië. PEC communiceert dat het bod 'niet te weigeren' was.

In de zomer van 2019 kwam Thy bij PEC. Na een uitstapje bij Sparta Rotterdam keerde de 32-jarige spits in 2022 terug in Zwolle. In totaal maakte Thy in 112 officiële optredens - het kunnen er nog 113 worden - 53 doelpunten voor PEC. "Lennart had nog een contract voor een jaar, maar de transfersom die vanuit deze Aziatische club wordt overgemaakt is niet te weigeren voor ons als club", reageert technisch manager Mark Coonen op de clubkanalen.

"Daarnaast wilde Lennart nog heel graag één keer een buitenlands avontuur aangaan. Ik wil hem namens iedereen binnen de club bedanken voor zijn tomeloze inzet en doelpunten en wens hem veel geluk bij zijn nieuwe club." Thy is op zijn beurt blij met zijn transfer, al benadrukt hij PEC te gaan missen. "Voor mij is dit een mooie laatste kans om in een ver land het avontuur aan te gaan. Ik verlaat PEC Zwolle echter wel met gemengde gevoelens, want ik heb hier de afgelopen twee seizoenen echt mooie dingen meegemaakt."

"Ik ben blij dat PEC Zwolle er een hele goede transfersom aan overhoudt en dat ik zondag dus ook afscheid kan nemen van het geweldige publiek hier, wat voor mij echt als familie is gaan voelen", aldus Thy. Zondag tegen FC Twente speelt Thy, die dit Eredivisie-seizoen dertien goals maakte, zijn laatste duel voor PEC.