Mikel Arteta voor Arsenal-Everton over Man City-West Ham en PL-titel

Arteta weigert titelhoop te begraven: 'Hopen dat West Ham een goede dag heeft'

17 mei om 18:53

Zondag is het zover, dan kennen we de nieuwe kampioen in de Engelse Premier League. Manchester City lijkt de beste kaarten in de hand te hebben. Desondanks wil Arsenal-coach Mikel Arteta zijn titeldroom zeker nog niet opbergen. 

Arteta beseft naar eigen zeggen wel dat Manchester City de beker al met één hand vasthoudt. "We weten allemaal dat ze er een beetje dichter bij zijn met nog één wedstrijd te gaan", aldus de coach op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Everton. "Maar ze spelen tegen een erg lastige tegenstander. We moeten hopen dat West Ham United een goede dag heeft en ons kan helpen om onze droom te vervullen."

Manchester City kreeg het de afgelopen seizoenen af en toe nog moeilijk in de laatste wedstrijd van het seizoen. "Het is zo al moeilijk om een Premier League-team te verslaan, laat staan wanneer alles op het spel staat. Dan wordt het plots nog een stuk moeilijker", stelt Arteta. "Maar daar hebben we geen controle over."

De Spanjaard wil de eigen focus op Everton houden, maar beseft dat zowat iedereen in het stadion bezig zal zijn met wat er in het Etihad Stadium gebeurt op dat moment. "Waarschijnlijk zullen er zestigduizend mensen mee bezig zijn, waaronder ook heel de staf en onze families", aldus Arteta. "Het zal de sfeer beïnvloeden, want je begrijpt aan de reacties wat er aan het gebeuren is, maar de spelers moeten zich blijven focussen op hun eigen taak."