Jahanbakhsh was dicht bij akkoord met PSV

'Veel mensen weten dit niet, maar ik was bijna naar PSV gegaan'

18 mei om 07:22
Laatste update: 18 mei om 07:24

Het had niet veel gescheeld, of Alireza Jahanbakhsh had nooit voor Feyenoord gespeeld. De dertigjarige aanvaller vertelt dat hij een jaar voor zijn transfer naar Rotterdam-Zuid dicht bij een akkoord met een andere Nederlandse topclub was: PSV.

In de zomer van 2021 kwam Jahanbakhsh naar Feyenoord. De komst van trainer Arne Slot, met wie de Iraniër bij AZ al samenwerkte, was een belangrijke redenen om op het Rotterdamse aanbod in te gaan. "Om eerlijk te zijn wel", zegt de speler in de podcast Kein Geloel. "Hij heeft mij een paar maanden voor ik hierheen kwam gebeld. Hij vertelde dat hij ontslagen was bij AZ en wat zijn plannen waren met Feyenoord. Hij gaf aan dat we in de top zouden gaan spelen en ik veel minuten kon maken."

Jahanbakhsh, die destijds bij Brighton speelde, erkent dat hij niet meteen 'ja' zei. "Ik vond Feyenoord altijd leuk vanwege de supporters en het stadion, maar om eerlijk te zijn hadden ze geen goed jaar achter de rug. Toen ik hoorde wat het project en de plannen van Arne waren vond ik het pas echt leuk." Uiteindelijk kwam het tot een akkoord met Feyenoord, maar Jahanbakhsh onthult dat hij in de zomer van 2020 al bijna in Nederland was neergestreken. "Veel mensen weten dit niet, maar ik was echt bezig met PSV. Ik was bijna naar PSV gegaan."

"Ik had gesprekken gehad met John de Jong (voormalig technisch directeur PSV, red.), maar ze moesten eerst spelers verkopen om nieuwe te kunnen halen", aldus de buitenspeler. Jahanbakhsh lijkt bezig aan zijn laatste weken bij Feyenoord. Hij loopt na dit seizoen uit zijn contract.