Vermoedelijke opstelling PSV tegen RKC

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz schuift in seizoensafsluiter na Ibiza-trip

19 mei om 08:29
Laatste update: 19 mei om 08:29

Landskampioen PSV speelt zondag tegen RKC Waalwijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen. De Eindhovense selectie moet zich na de trip naar Ibiza nog één keer opladen.

Na het duel met Fortuna Sittard (1-1) van vorige week vlogen de selectie en staf van PSV naar Ibiza, waar het kampioenschap gevierd werd. Met een paar trainingsuren op de teller moet de ploeg van trainer Peter Bosz het Eredivisie-seizoen goed zien af te sluiten tegen RKC, dat nog strijdt om lijfsbehoud. Bosz gaf in aanloop naar de seizoensafsluiter aan dat hij niet kan beschikken over de geblesseerde Sergiño Dest, Noa Lang en Isaac Babadi.

Vorige week kreeg Joël Drommel speeltijd en de verwachting is dat hij ook tegen RKC onder de lat staat. Mauro Júnior zal naar alle waarschijnlijkheid weer de vervanger zijn van Dest, terwijl de rest van de defensie intact blijft. Op het middenrif keert Joey Veerman terug in de basis. Ismael Saibari schuift door naar 'tien', wat ten koste gaat van Guus Til. Johan Bakayoko krijgt de voorkeur boven Hirving Lozano.

Als PSV wint van RKC, eindigt de club met een puntentotaal van 91. Door de remise tegen Fortuna van vorige week kan het puntenrecord in de Eredivisie niet meer geëvenaard worden. Deze blijft op naam van het Ajax uit 1971/1972 (93) staan.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Mauro; Schouten, Veerman, Saibari; Bakayoko, De Jong, Tillman