Vitesse niet meer in Russische handen

Kogel door de kerk: Vitesse uit Russische handen na afronden overdracht

18 mei om 11:53

Vitesse is officieel uit Russische handen, zo meldt de club via de officiële kanalen. Vrijdag werd de aandelenoverdracht van de Russische eigenaar Valeriy Oyf naar de stichting Vitesse voor Altijd goedgekeurd en nog geen dag later is de overdracht definitief beklonken.

Het overdragen van de aandelen is voor Vitesse een belangrijke stap in het behoud van de proflicentie. De Arnhemmers moesten loskomen van de Russische link, zodat de club de relatie met financiële organisaties kon herstellen. Door de overdracht kunnen de banden met onder andere de ING Bank en BDO Accountants weer opnieuw worden aangetrokken. Ook was de aandelenoverdracht een absolute eis van de licentiecommissie.

De stichting Vitesse voor Altijd is een organisatie die zich gaat richten op het beheren en verkopen van de aandelen, die eerst in handen waren van het Russische PMH. John Jaakke, Pieter Colijn en Erik Mulder zijn de onafhankelijke bestuurders van deze organisatie. Voor het redden van Vitesse moet er aan nog een aantal eisen van de licentiecommissie worden voldaan, maar het overdragen van de Russische aandelen was één van de belangrijkste eisen.