Van Polen schrijft afscheidsbrief aan fans PEC Zwolle

Van Polen schrijft emotionele afscheidsbrief aan PEC-fans: 'Liefde voor altijd'

18 mei om 15:31

Bram van Polen heeft een emotionele afscheidsbrief naar de supporters van PEC Zwolle gestuurd. In een handgeschreven brief bedankt hij de aanhang voor alle steun de afgelopen achttien jaar.

Van Polen speelt zondag tegen FC Twente zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. 'Mijn allerlaatste brief als voetballer aan jullie. Dat klinkt vrij dramatisch trouwens', richt de 38-jarige verdediger zich met een vleugje humor tot de fans. 'De club bood me de kans om nog eenmaal een brief aan jullie te mogen schrijven. Aangezien mijn periode als speler bij PEC als een relatie heeft gevoeld met een paar brieven vol liefde jullie kant op, vond ik dit een passende manier om af te sluiten.'

'18 jaar PEC heeft me gevormd in alles wat ik ben geworden', gaat Van Polen verder. 'Soms simpel voor de camera vanuit m'n emotie en soms wedstrijden dramatisch voetballend. Momenten van een doelpunt vieren met jullie tot fantastische maatschappelijke projecten mogen meemaken.' Het dieptepunt is volgens Van Polen de degradatie uit de Eredivisie. 'Het zorgde misschien wel voor het mooiste: dat echt iedereen zich verenigde om de club meteen weer terug te krijgen in de Eredivisie. Dat is PEC voor mij.'

Van Polen noemt de winst van de KNVB Beker, na een 5-1 zege op Ajax in de finale, als 'zweven op een roze wolk'. 'Jemig, wat een reis. Wat een bizar mooie momenten heb ik dankzij en met jullie mogen beleven. Dit is oprecht de mooiste club van allemaal. Dit is vooral de mooiste club als we het samen doen', aldus Van Polen, die de supporters bedankt voor de 'fantastische support'. 'De liefde... is voor altijd', besluit hij de brief.

Achttien jaar diende Van Polen PEC. Zondag, tegen Twente, speelt hij zijn 509e en laatste officiële wedstrijd voor de club.