'Chelsea betaalt 65 miljoen euro voor Messinho'

Update: 'Chelsea heeft beet en betaalt 65 miljoen voor Braziliaanse Messi'

19 mei om 12:53
Laatste update: 19 mei om 12:53

Chelsea gaat zich versterken met het Braziliaanse toptalent Willian Estevão. De Premier League-topclub geeft momenteel gas en is bereid om in totaal liefst 65 miljoen euro te betalen voor de pas zeventienjarige aanvaller. Dat meldt Fabrizio Romano.

Chelsea bereikte eerder al een persoonlijk akkoord met Estevão. The Blues leggen nu ook de laatste hand aan de onderhandelingen met Palmeiras, nadat een eerder voorstel van 32 miljoen euro plus 25 miljoen aan bonussen nog was afgeslagen. Met de uiteindelijke deal zal zo'n 65 miljoen euro gemoeid zijn, inclusief bonussen.

Estevão, die de Braziliaanse Lionel Messi wordt genoemd en 'Messinho' als bijnaam heeft, geldt als één van de grootste talenten van het Zuid-Amerikaanse land. Op 12 april 2023 maakte hij als vijftienjarige zijn debuut voor Palmeiras en daarin was hij direct trefzeker. Op tienjarige leeftijd tekende Messinho al een profcontract bij Nike. Daarmee werd de Braziliaan de jongste speler ooit onder contract bij Nike.

Estevão speelt bij Palmeiras nu nog samen met Endrick, het andere toptalent uit Brazilië. Die laatste vertrekt spoedig naar Real Madrid.

Update: Chelsea gaat zich definitief versterken met Willian Estevão. Onder meer Fabrizio Romano komt met zijn befaamde 'Here we go'. De Engelse topclub betaalt veertig miljoen euro, plus 25 miljoen aan mogelijke bonussen. Messinho, zoals zijn bijnaam in Brazilië luidt, komt in 2025 over van Palmeiras.