ADO mag blijven hopen op promotie

ADO mag blijven hopen op promotie na spannend gevecht met De Graafschap

18 mei om 22:08

ADO Den Haag heeft na een spectaculair duel met De Graafschap de halve finales van de play-offs om promotie naar de Eredivisie bereikt. De Hagenaars speelden in eigen huis met 2-2 gelijk tegen de Superboeren en dat was genoeg na de uitzege van vier dagen geleden (2-3).

Met sfeeracties van beide supportersgroepen zat de stemming in de Hofstad er meteen in. Beide teams deelden al snel wat speldenprikjes uit, voordat Alex Schalk na 22 minuten de score opende. De ADO-aanvaller kreeg de bal van Absalem, kroop voor zijn man en schoot raak. Hij liet het Bingoal Stadion zodoende al snel ontploffen. Het werd zelfs nog mooier voor Schalk, want na 36 minuten liet De Graafschap hem vrij bij een hoekschop en de bal van Van Mieghem was op maat: 2-0.

ADO Den Haag leek zodoende op rozen te zitten halverwege. De Graafschap moest uit een ander vaatje tappen na rust, maar de Superboeren moesten wel even geduld hebben, want door een protestactie van de eigen fans werd het duel tijdelijk stilgelegd. Na de onderbreking was Schalk na een goede actie dicht bij zijn derde doelpunt. Het was de halverwege ingevallen Ralf Seuntjens die uiteindelijk opstond voor De Graafschap. Hij tikte van dichtbij raak.

Het geloof keerde daarmee een beetje terug in de ploeg van trainer Jan Vreman. Jeffry Fortes bracht de spanning een kwartier voor tijd helemaal terug door prachtig raak te koppen in de kruising. De situatie leek nog penibeler te worden voor ADO, toen Amir Absalem zijn tweede gele kaart kreeg omdat hij de bal wegschoot. Het was daarna razendspannend. Alexander Büttner was gevaarlijk, Nick Marsman moest redden na een klutssituatie en in de allerlaatste seconden kreeg Seuntjens de bal er nét niet in.

ADO staat zodoende in de halve finale van de play-offs, waarin de nummer zestien van de Eredivisie de tegenstander is. Die plek wordt momenteel bezet door Excelsior, maar ook RKC Waalwijk en Heracles Almelo zijn nog niet veilig.