FC Utrecht wil heel ver gaan voor Lammers

FC Utrecht wil clubtopscorer behouden: 'Zal spannend worden, maar willen ver gaan'

19 mei om 13:16

FC Utrecht gaat er alles aan doen om clubtopscorer Sam Lammers nog één jaar te huren van Rangers FC. De spits maakte begin dit jaar de overstap naar de Domstad, waar hij week in week uit indruk maakt. 

"We gaan vol voor die kans", antwoordt Jordy Zuidam als hij bij Goedemorgen Eredivisie gevraagd wordt hoe groot de kans is dat Lammers volgend jaar nog in de spits bij Utrecht rondloopt. De technisch directeur weet dat het niet makkelijk zal worden. "Het was afgelopen winter al spannend, toen hebben we er alles aan gedaan. We zijn heel blij dat dat gelukt is, en het zal weer net zo spannend worden of we hem kunnen behouden."

De 27-jarige Lammers maakte in zeventien Eredivisie-wedstrijden negen doelpunten voor Utrecht. Ook gaf hij drie assists. "Hij is een hele belangrijke schakel binnen ons elftal", vervolgt Zuidam. "Daar wil je dus ver voor gaan. Alleen de vraag is: is het ver genoeg hoe ver wij kunnen gaan? Dat moet gaan blijken."

Zuidam wil niet ingaan op de financiële constructie met Rangers. "Maar het is natuurlijk duidelijk dat deze jongen boven ons salarisplafond zit, en dat we daarin nu een model hebben gevonden met Rangers dat voor ons te behappen is. Wij moeten nu gaan kijken om hopelijk een manier te vinden om hem te behouden."

Ambities Lammers
Zelf staat de oud-speler van PSV en sc Heerenveen welwillend tegenover een langer verblijf in De Galgenwaard. "Wij hebben meerdere keren met hem gesproken, en het is echt een jongen die bezeten is van het voetbal. Hij heeft gezegd dat hij het seizoen wil afmaken, maar het zeker overweegt. Los van het sportieve komt er nog meer bij kijken, en nu is de vraag: kan dat bij elkaar komen? Daarin zullen wij naar alle mogelijkheden zoeken om hem te behouden. Ik hoop dat dat genoeg is."