Jonge FC Twente-supporter raakt gewond

Jonge Twente-fan raakt gewond bij uitzwaaien spelers: 'Het was echt heel heftig'

19 mei om 14:19
Laatste update: 19 mei om 14:34

Een jonge supporter van FC Twente is zondagmiddag gewond geraakt op het viaduct over de A1 bij Borne. Het is nog niet duidelijk hoe dat precies heeft kunnen gebeuren. Lokaal medium Tubantia heeft gesproken met een ooggetuige. 

"Ik stond op de brug te filmen", vertelt Frans Dijkmans, die evenals het slachtoffer besloot om Twente uit te zwaaien voor het zeer belangrijke duel met PEC Zwolle. "Dat zijn altijd mooie beelden als zo'n bus dan over zo'n snelweg rijdt en wordt aangemoedigd door een grote groep supporters." 

Niet lang daarna gaat het mis. "Ineens hoorde ik geschreeuw achter mij", vervolgt Dijkmans. Er staat een jongetje achter hem, wiens kleding in brand staat. "Het was echt heel heftig. Ik stond echt te trillen op mijn benen", zegt hij. De reactie van de vader komt hard binnen. "Hij riep: mien kind steet in brand, mien kind steet in brand!'. Dan weet je ook niet wat je moet doen."

Door aanwezigen wordt vervolgens om water geschreeuwd. Omstanders gieten bidons leeg over de jonge jongen, en trekken zijn shirt uit. "Hij schreeuwde het uit van de pijn. Als iemand pijn heeft, is dat sowieso al niet prettig om te zien. Maar zeker als zo'n kleine vent dat heeft, dan is dat heel erg naar." Het slachtoffer is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Omstanders melden dat hij brandwonden op heeft gelopen, maar niet in het gezicht gewond is geraakt.