Oud-Groninger Sørloth scoort viermaal tegen Real, Barça en Girona winnen eenvoudig

19 mei om 20:58
Laatste update: 20 mei om 00:38

Met een zinderende wedstrijd op bezoek bij Villarreal (4-4) heeft kampioen Real Madrid de Spaanse zondag afgesloten. Nummer twee FC Barcelona won eenvoudig van Rayo Vallecano (3-0) en nummer drie Girona rekende af met Valencia (1-3).

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Real Madrid op bezoek bij Villarreal, want al voor rust werd er vier keer gescoord door De Koninklijke. Arda Güler (2x), Joselu en Lucas Vazquez namen de Madrileense treffers voor hun rekening, terwijl voormalig FC Groningen-speler Alexander Sørloth voor rust eenmaal het doel trof voor de thuisploeg.

Diezelfde Sørloth was in de tweede helft niet te temmen. Met treffers in de 48ste, 52ste en 56ste minuut bracht de Noorse spits Villarreal weer op gelijke hoogte. Sørloth mag zich door zijn vierklapper tegen Real Madrid met 23 doelpunten de nieuwe topscorer van La Liga noemen.

Girona sluit af in stijl, Barça wint eenvoudig
De nummer twee van de lijst, Girona-spits Dovbyk, scoorde eenmaal in het duel met Valencia en bracht zijn totaal op 21 treffers. De aanvaller uit Oekraïne won met zijn ploeg, waarin wederom een basisplaats was weggelegd voor Daley Blind, de uitwedstrijd in stijl: 1-3.

FC Barcelona, dat al zeker is van de tweede plaats in La Liga, had thuis weinig moeite met Rayo Vallecano. Clubtopscorer Robert Lewandowski nam al na drie minuten de openingstreffer voor zijn rekening, waarna Pedri met twee doelpunten de wedstrijd in de tweede helft in het slot gooide.