Verhitte discussie bij Studio Voetbal over PSV-trip naar Ibiza

Verhitte discussie bij Studio Voetbal: 'Dan was PSV toch niet naar Ibiza gegaan?'

20 mei om 00:03

PSV trok gedurende de afgelopen week naar Ibiza om het kampioenschap te vieren. De Eindhovenaren namen het in de laatste speelronde echter op tegen RKC, dat samen met Excelsior in een strijd verwikkeld was om de vijftiende plek, waarmee directe handhaving een feit zou zijn. In Studio Voetbal voeren Jeroen Stekelenburg en Ibrahim Afellay een verhitte discussie over de trip van PSV.

"Ze hebben de vrijheid om naar Ibiza te gaan", stelt Afellay, waarna Theo Janssen opmerkt dat dit elk jaar wel gebeurt. Jeroen Stekelenburg is het daar echter niet helemaal mee eens. "De kampioen van vorig jaar speelde een wedstrijd die er niet meer toedeed (Feyenoord tegen Vitesse, 0-1, red.) Er werd deze week overal gezegd dat Excelsior vorig jaar ook naar Ibiza is geweest, maar die speelden tegen FC Volendam en die wedstrijd deed er niet meer toe."

"Ik vind eigenlijk wel, als je naar deze laatste speelronde kijkt… het lijkt wel een etappe naar de Champs-Élysées geworden", vervolgt Stekelenburg, doelend op de etappe die soms in zekere zin 'rustig uitgereden' wordt. "Die wissel van Bram van Polen ook… Twente heeft die punten keihard nodig. Je zal maar als AZ voorstaan, dan is het toch best een beetje gek?"

"Die jongens moeten nu na hun laatste wedstrijd allemaal naar de nationale elftallen toe", haakt Afellay in. "Dus die hebben ook geen moment om even te kunnen ontspannen." Dat gaat er bij Stekelenburg echter niet in. "Als de wedstrijd van PSV om het kampioenschap was gegaan, waren ze toch ook niet naar Ibiza geweest? Het wordt nu als een soort recht beschouwd dat als je kampioen bent, je een paar dagen naar Ibiza mag."

Afellay vraagt Stekelenburg vervolgens of PSV een strafbaar feit heeft gepleegd. "Nee natuurlijk niet, maar dat is toch geen argument?" antwoordt laatstgenoemde. "Als het nou geen invloed heeft, oké. Maar het zal je maar gebeuren dat het wél invloed heeft."

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!