Vaessen blikt vooruit op laatste competitiewedstrijd

Ervaringsdeskundige Vaessen over Ibiza-trip PSV: 'Als je veel plezier maakt...'

17 mei om 16:07

RKC Waalwijk-doelam Etienne Vaessen hoopt dat PSV rustig aan gaat doen in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De Waalwijkers zijn verwikkeld in een spannende strijd met Excelsior om de vijftiende plaats en er staat nog een lastige uitwedstrijd te wachten met de koploper. 

RKC Waalwijk heeft op dit moment een voorsprong van drie doelpunten op Excelsior. Vaessen gaat met zijn ploeg op bezoek bij koploper PSV, terwijl Excelsior een uitwedstrijd speelt tegen stadsgenoot Feyenoord. "Je moet van alles uitgaan, maar ik ga er niet van uit dat bij de laatste wedstrijd van Slot Excelsior gaat winnen", blikt Vaessen vooruit in gesprek met ESPN. "Ik heb Kostas Lamprou gesproken en volgens mij zit het wel goed bij Feyenoord. Die willen nog wel gasgeven."

PSV ging midweeks met de selectie naar Ibiza om het kampioenschap te vieren en zodoende heeft de koploper geen ideale voorbereiding op het thuisduel met RKC Waalwijk. Vaessen weet uit ervaring dat de dagen na zo'n trip zwaar zijn. "Twee jaar geleden zijn we met RKC ook naar Ibiza geweest en vorig jaar naar Marbella. Mooie tripjes en ik moet daar meestal wel van herstellen", aldus de goalie. "Als je veel plezier maakt met de jongens en een drankje erbij pakt. Uiteindelijk heeft PSV dat ook wel gedaan, maar na twee dagen herstel hebben ze wel genoeg kwaliteiten om nog flink gas te geven."

Het is door de Ibiza-trip nog maar de vraag of PSV nog één keer alles gaat geven in de competitie voor eigen publiek. "De dagen erna zijn wel zwaar, dus ik hoop dat dat bij PSV ook is", benadrukt Vaessen, die weet dat het een zenuwslopende strijd gaat worden met Excelsior. Beide teams willen de play-offs om promotie en degradatie ontlopen. "Ik hou wel van een beetje spanning, maar uiteindelijk moet je die wedstrijd gewoon goed doorkomen en dan kunnen wij volgende week ook naar Ibiza."

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!