Ajax en Feyenoord meldden zich niet voor Pascal Jansen

Ajax en Feyenoord meldden zich niet voor Jansen: 'Interessante gesprekken gehad'

20 mei om 00:31

Pascal Jansen heeft nog altijd moeite met zijn ontslag bij AZ, zo laat hij optekenen bij Studio Voetbal. Ook geeft hij aan niet te zijn benaderd door Feyenoord en Ajax, maar dat hij wel met twee andere clubs heeft gesproken.

"Het hoort bij het vak", vangt Jansen aan. "Ze zeggen weleens gekscherend dat coaches 'gevarengeld' krijgen. Nou ja, dat blijkt dan maar weer eens", doelt de oefenmeester op het idee dat trainers goed verdienen omdat ze ook veel risico lopen. "Het feit dat je het risico loopt als coach als je ergens aan de slag gaat, dat het ook op een andere manier kan eindigen. Ik had goede hoop dat dat mij niet zou overkomen, uiteraard, maar het is wel gebeurd."

"Ik koester geen wrok naar AZ", vervolgt Jansen. "Zij hebben mij de kansen gegeven die ik heb gehad en volgens mij heb ik gewoon geleverd, samen met mijn staf. Dan worden er weleens andere keuzes gemaakt, maar dat zijn dingen die buiten je macht liggen."

Toch heeft Jansen weldegelijk moeite met zijn ontslag. "Ik heb er op zich wel moeite mee, om het te begrijpen. Vooral gezien de processen waar wij bij AZ altijd mee te maken hebben (verkoop van belangrijke spelers, red.). En volgens mij is het verschil met FC Twente nagenoeg gelijk gebleven."

Op de vraag of hij is benaderd door Ajax of Feyenoord, heeft Jansen een duidelijk antwoord, dat is namelijk niet het geval. Wel heeft de oefenmeester met andere partijen gesproken. "Ik heb wel twee hele interessante gesprekken gehad", stelt Jansen, waarbij het vermoedelijk gaat om Spartak Moskou en Lech Poznán.

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!