Vink en Perez kiezen beste Eredivisie-speler

Vink en Perez kiezen beste Eredivisie-speler: 'Hij staat bovenaan in Europa'

20 mei om 08:44

Marciano Vink en Kenneth Perez vinden dat de beste Eredivisie-speler dit seizoen bij PSV liep. De ESPN-analisten verschillen wel van mening wie dat dan is.

"Joey Veerman is voor mij wel echt de beste", zo begint Vink bij Dit Was Het Weekend. "De techniek, het inzicht, de passing, het steeds dichter bij de goal komen en scoren. Hij ziet dingen die anderen gewoon niet zien. In Europa heeft hij 130 kansen gecreëerd. Van alle spelers in de top tien-competities staat hij bovenaan."

Veerman gaf zondag in het duel met RKC Waalwijk (3-1) zijn zestiende assist van het seizoen. Daarmee kroonde de spelmaker zich tot assistkoning van de Eredivisie. Toch kiest Perez voor Luuk de Jong, die door Veerman werd bediend. "Buiten zijn goals had hij ook een voortrekkersrol. Ik denk dat hij belangrijk is geweest in het begin van het seizoen om samen met de staf een elftal te smeden. Hij heeft het voor de staf makkelijker gemaakt en het proces versneld."

Door zijn twee goals tegen RKC achterhaalde De Jong alsnog Vangelis Pavlidis op de topscorerslijst. Beide spitsen sloten het seizoen af met 29 treffers. De PSV-captain was daarnaast goed voor vijftien assists.