Van Ginkel rekent op vertrek bij Vitesse

Van Ginkel rekent op Vitesse-exit: 'Anders mis ik de helft van de wedstrijden'

21 mei om 12:11

Marco van Ginkel acht de kans klein dat hij met Vitesse meegaat de Keuken Kampioen Divisie in. De 31-jarige middenvelder beseft dat de Arnhemse club afscheid moet nemen van een aantal dure krachten.

Van Ginkel beschikt over een aflopend contract bij Vitesse. Hij verwacht niet dat deze verlengd gaat worden. "De club zal wel heel veel moeten gaan snijden en er zal veel met eigen jeugd moeten gaan gebeuren", laat Van Ginkel optekenen door Voetbal International. Spelen in de KKD is geen ideale optie voor de middenvelder, die door zijn blessurehistorie wedstrijden op kunstgras wil mijden. "Dan zou ik de helft van de wedstrijden moeten missen."

Dat Van Ginkel wil blijven voetballen, staat echter vast. "Ik denk dat ik fit ben en wil nog wel een paar jaar voetballen. Het is nu nog open waar dat zal zijn. De kans dat het bij Vitesse is, is niet zo groot." Een lichte voorkeur heeft Van Ginkel voor het binnenland. "Ik ga ook niet zomaar overal naartoe. De voorwaarden moeten goed zijn voor mijn gezin. Het liefst wel in de buurt, maar als er een mooi avontuur in het buitenland voorbijkomt, in een mooie stad… Waarom niet?"

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: