Liverpool had ook Valverde en Spalletti op het oog

'Liverpool had naast Slot nog twee andere trainers nadrukkelijk op het oog'

21 mei om 21:04

Naast Arne Slot waren ook Ernesto Valverde en Luciano Spalletti nadrukkelijk in beeld om de nieuwe hoofdtrainer te worden van Liverpool, zo meldt The Athletic. Uiteindelijk viel de keuze op de 45-jarige Nederlander, die op 1 juni begint bij de Engelse topclub.

De zestigjarige Valverde, op dit moment trainer van Athletic Bilbao, werd bij Liverpool gezien als een 'serieuze kandidaat' om de nieuwe hoofdtrainer te worden. De Spanjaard wist laatst met zijn ploeg een einde te maken aan een periode van veertig jaar zonder prijzen door de Copa del Rey binnen te slepen. In het verleden won hij ook drie keer de competitie met FC Barcelona en werd hij drie keer kampioen in Griekenland met Olympiakos. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ipswich Town

  • logo

    Liverpool

Ook was Liverpool nadrukkelijk in de markt voor de Italiaanse bondscoach Spalletti. Echter werd hij pas in augustus 2023 aangesteld door de Italiaanse voetbalbond en zodoende kwam het niet tot een definitieve overstap. 'Het feit dat beide trainers serieus in overweging werden genomen, suggereerde echter dat leeftijd geen belangrijke overweging was in het denken van Liverpool', klinkt het. 

Uiteindelijk werd Slot door de clubleiding van Liverpool gezien als 'de voorkeurskandidaat' om Jürgen Klopp op te volgen als hoofdtrainer. Vervolgens werden de eigenaren van de club met succes overgehaald om de formele onderhandelingen met Feyenoord te openen om een overstap van Slot te bespreken. 'Feyenoord was niet blij toen de club vernam dat Liverpool hen pas had benaderd, nadat er gesprekken waren gevoerd met Slot', schetst The Athletic

Naast deze drie trainers hebben er nog andere namen de voorbije maanden de revue gepasseerd bij Liverpool. Volgens het Engelse medium zijn ook de namen van Andoni Iraola (AFC Bournemouth), Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion), Rúben Amorim (Sporting CP), Julian Nagelsmann (Duitsland), Eddie Howe (Newcastle United), Sebastian Hoeness (VfB Stuttgart), Míchel (Girona), Simone Inzaghi (Internationale) en Paulo Fonseca intern besproken, maar zij zijn allen nooit serieus in beeld geweest.