Slot wilde Pusic meenemen naar Liverpool

'Slot kreeg nul op het rekest van Pusic, trainer wilde niet mee naar Liverpool'

21 mei om 11:09

Arne Slot wilde Marino Pusic graag meenemen naar Liverpool, schetst The Athletic in een achtergrondanalyse over de aanstelling van de 45-jarige trainer. De huidige eindverantwoordelijke van Shakhtar Donetsk wenste echter in Oekraïne te blijven.

Eind april werd duidelijk dat Slot de belangrijkste kandidaat was om Jürgen Klopp op te volgen. Vrijdag 26 april zou de hele dag gesproken zijn tussen Liverpool en Slot. Sportief directeur Richard Hughes bracht die dag een verbeterd bod uit, waarna er 's avonds laat een mondeling akkoord werd bereikt tussen beide partijen. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ipswich Town

  • logo

    Liverpool

In de dagen erna werkte Liverpool, samen met Rafaela Pimenta - belangenbehartigster Slot - aan de details van de persoonlijke voorwaarden van de trainer. The Athletic schrijft dat Slot graag Pusic wilde meenemen. De twee werkten succesvol samen bij AZ en later bij Feyenoord. In oktober vorig jaar ging Pusic voor zijn kans als hoofdtrainer bij Shakhtar.

Slot kreeg nul op het rekest van Pusic, die graag zijn werkzaamheden bij Shakhtar wil voortzetten. Dat de geboren Bosniër bij de kampioen van Oekraïne wil blijven, is mogelijk ook een aderlating voor Feyenoord. De naam van Pusic zingt namelijk voorzichtig rond in De Kuip als kandidaat-opvolger van Slot. Slot wist wel Sipke Hulshoff en performance coach Ruben Peeters te overtuigen mee te gaan naar Anfield.

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: