Rensch tevreden over eigen seizoen bij Ajax

Veel wisselingen voor verdediger bij Ajax: 'Kan terugkijken op een goed seizoen'

22 mei om 10:52

Devyne Rensch is tevreden over zijn eigen prestaties dit seizoen bij Ajax. De Amsterdammers kenden een zwaar jaar, maar volgens de verdediger heeft hij zelf wél stappen gezet.

"Ik begon niet op mijn best. We hadden natuurlijk lastige maanden. Maar ik denk dat ik het goed heb opgepakt, vooral ook als je kijkt naar de positie waarop ik heb gespeeld. Ik heb meer centraal dan rechtsback gespeeld. Ik heb het best goed gedaan en kan terugkijken op een goed seizoen", zegt Rensch tegenover Ajax TV.

Toch blijft hij kritisch. "Er zaten mindere wedstrijden tussen, maar over het algemeen heb ik heel veel goede wedstrijden gespeeld. Ook op de centrale positie, waarop ik misschien niet het best ben. Maar ik kan tevreden terugkijken op mijn eigen seizoen. Ik had wel liever gehad dat we als team een goed seizoen hadden gedraaid dan individueel", aldus Rensch.

Rensch moet volgens Alex Kroes en andere bestuursleden in Amsterdam het fundament worden van 'het nieuwe Ajax'. Het kind van de club maakte al vier jaar geleden zijn debuut in Ajax 1. Een vertrek lijkt komende zomer uitgesloten.